latinica  ћирилица
20/07/2016 |  16:11 ⇒ 17:31 | Autor: RTRS

Derventa: "Ljeto u biblioteci" (VIDEO)

Narodna biblioteka "Branko Radičević" u Derventi prvi put ove godine organizuje manifestaciju "Ljeto u biblioteci", u okviru koje je djeci omogućeno besplatno učenje stranih jezika.
Ljeto u biblioteci - Foto: RTRS
Ljeto u biblioteciFoto: RTRS

U toj ustanovi prepoznali su da je problem lijepog čitanja i izražavanja sve prisutniji, zbog čega su se odlučili da organizuju razne kurseve. 

Radionice u okviru "Ljeta u biblioteci" nastale su kako bi mališani održali kontinuitet u učenju i tokom ljetnog raspusta, ali uz igru i u opuštenoj atmosferi. Јedan od razloga za organizovanje ovog vida učenja uz zabavu i druženje, jeste da se djeca odvoje od ekrana, ispred kojih provode sve više vremena. Nakon samo nekoliko časova, mališani su uz druženje već naučili prve pjesmice, boje, životinje.

Osim kursa engleskog jezika, omogućeno je učenje njemačkog jezika, kursevi lijepog i izažajnog čitanja, recitovanja, glume i novinarstva. Svakog dana sa polaznicima rade profesori.

- Radionice se održavaju svaki dan i odziv djece je veoma velik, tako da ćemo na kraju avgusta, prije školske godine, imati prikaz svega toga, gdje će djeca moći roditeljima prikazati šta su to naučili u biblioteci. Pratimo i školski plan i program rada i znamo otprilike s čim se djeca susreću i kakve probleme imaju, tako da smo omogućili i da u toku ljetnog raspusta imaju zanimacije, da nastave i dalje da uče i da, naravno, dolaze u biblioteku - rekla je Mirjana Plisnić, direktor biblioteke.

Osim ove manifestacije, koja traje tri mjeseca, derventska biblioteka organizuje maštovnicu i igraonicu za djecu, likovnu radionicu, kurs pletenja za odrasle, kako bi svima pružili mogućnost da nauče nešto novo.