latinica  ћирилица
22/07/2016 |  13:45 ⇒ 18:27 | Autor: SRNA

Ministarstvo uprave: Završena informatička obuka za 600 službenika (VIDEO)

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić rekla je da će obuka zaposlenih u državnoj upravi i službenika u jedinicama lokalne samouprave za primjenu informacionih tehnologija i rad na računaru doprinijeti unapređenju uprave i radu službenika.
Lejla Rešić - Foto: SRNA
Lejla RešićFoto: SRNA

Rešićeva je rekla na konferenciji za novinare u Banjaluci, povodom završetka prvog ciklusa obuke zaposlenih u državnoj upravi za primjenu informacionih tehnologija i rad na računaru, da je u prvom ciklusu obuhvaćeno 600 službenika, od čega polovinu čine državni službenici, a polovinu službenici u jedinicama lokalne samouprave.

"Važno je i ovu vrstu djelatnosti proširivati i organizovati ovakve obuke jer informatička pismenost nije samo korištenje `Vorda`. Naši službenici moraju znati da koriste baze podataka, softvere za matične knjige i druge inovativne tehnologije", istakla je Rešićeva.

Ona je navela da se u ovakve obuke mora ulagati kako bi elektronske matične knjige i sve druge baze bile ažurirane.

Rešićeva je pojasnila da je ovo prva obuka koja obuhvata državne službenike i službenike u jedinicama lokalne samouprave, a finansira se iz sredstava Fonda za reformu javne uprave.

Direktor Agencije za državnu upravu Republike Srpske Aleksandar Radeta rekao je da je Agencija bila koordinator za ovu obuku koju su pohađali službenici starosti od 25 do 60 godina, koji će od sada, zahvaljujući novostečenom znanju, biti u mogućnosti da brže odgovore zahtjevima posla.

Radeta je precizirao da obuka po polazniku košta 440 KM.

On je podsjetio da je Agencija u prethodnom periodu obučila 1.070 lica koja su stekla sertifikate.