latinica  ћирилица
22/07/2016 |  17:16 ⇒ 17:25 | Autor: RTRS

Doboj- Kuzmić i Šarčević se družili sa korisnicima Centra (VIDEO)

NBA košarkaš Ognjen Kuzmić posjetio je u Doboju korisnike koji borave u Centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju.
Doboj- Kuzmić i Šarčević se družili sa korisnicima Centra - Foto: RTRS
Doboj- Kuzmić i Šarčević se družili sa korisnicima CentraFoto: RTRS

Kuzmićevi košarkaški počeci u vezi su sa Dobojem i Košarkaškim klubom Findo. U vrijeme pauze koristi priliku da oposjeti mjesta na kojima je ponikao.

Premda se košarkom bave rekreativno i u okviru boravka u Centru, korisnici su se potrudili da pred Ognjenom zablistaju. I uspjevali su u tome, ali kada majstor uzme loptu u ruke, onda je pogodak siguran.

Kuzmić kaže da je razgovarao sa trenerom Željkom Babićem, pošto je u Doboju počeo da trenira košarku, da organizuju ovakvo druženje. Istakao je i da je dobro što postoji ovakva ustanova u njegovom gradu.

Posjeti se pridružio i Bojan Šarčević, još jedan košarkaš koji je ponikao u Doboju, a igra u Finskoj. Druženje mu je, kako ističe, veoma prijalo.

U Centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju više od 180 djece svakodnevno pod budnim okom profesora fizičkog vaspitanja praktikuju sportske aktivnosti.

Zlatko Spasojević, direktor Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Doboju, zadovoljan je što su poznati sportisti odvojili vrijeme za druženje sa mladima u Centru.

Nakon nastupa u NBA ligi, zatim u Grčkoj i srpskoj reprezentaciji, Ognjen Kuzmić novu košarkašku sezonu igraće u Crvenoj zvezdi. Tako će, kako kaže, biti bliže Doboju i svojim sugrađanima.