latinica  ћирилица
26/07/2016 |  11:43 ⇒ 11:44 | Autor: SRNA

"Istočna alternativa" podržava održavanje referenduma o Danu Republike

Udruženje građana "Istočna alternativa" Republike Srpske podržava održavanje referenduma o Danu Republike najavljenog za 25. septembar, rekao je predsjednik Udruženja Vojin Pavlović.

Stav ovog udruženja je da po hitnom postupku bude utvrđen datum za održavanje referenduma za osamostaljenje Republike Srpske.

"Sarajevu se žuri da ukine Republiku Srpsku i minimiziraju srpski narod u BiH, njegove potrebe, osjećanja, mišljenja i političke stavove i odluke", rekao je Pavlović.

Prema njegovim riječima, Srbima nije potrebna ovakva BiH, već im treba "država Republika Srpska, koja je jedina garancija za opstanak srpskog naroda s lijeve strane Drine".

On je naglasio da je stav "Istočne alternative" da je BiH država u kojoj teroristi i ekstremni islamisti imaju veća prava od Srba, koji su konstitutivni narod.

Pavlović je istakao da im se ta zaštita i prava obezbjeđuju pred očima posrnule Evrope, čiji trećerazredni misionari oko tri decenije "vršljaju" ovim prostorima pod izgovorom da, navodno, nastoje da prenesu znanja o demokratiji i doprinesu normalizaciji odnosa i pomirenju naroda.

"Zarad svoje bezbjednosti, ličnih interesa i mentalne ograničenosti, oni ne ukazuju na opasnost od islamista u BiH, koje je Evropa uvezla za vrijeme rata kada se jednostrano svrstala i pružala svekoliku podršku muslimanskoj strani i sada strada od tih ekstremista i njihovih učenika", kaže Pavlović.