latinica  ћирилица
26/07/2016 |  15:42 ⇒ 17:18 | Autor: RTRS

Nevrijeme pogodilo Zvornik, voda oštetila lokalne puteve (VIDEO)

Nevrijeme praćeno gradom i obilnom kišom nije zaobišlo ni Zvornik. Obilna kiša prošle noći je pala u Zelinju, kod Zvornika, i pričinila znatnu štetu na lokalnim putevima.
Zvornik - posljedica nevremena - Foto: RTRS
Zvornik - posljedica nevremenaFoto: RTRS

Oštećeni su makadamski putevi prema zaseocima Kovačevići, Karaula, Miladinovići i Rijeka. Površinske vode pričinile su štetu i na pojedinim voćnjacima. 

Za svega nekoliko sati vodena bujica oštetila je najveći dio lokalnih puteva u četiri zaseoka i onemogućila odvijanje saobraćaja na području gdje uglavnom živi starije stanovništvo. Prethodnih godina mještani su preživjeli poplave i klizišta.

"Za mojih 48 godina nisam zapamtio ovakve padavine i grmljavinu, znači to je bilo strašno", kaže Dušan Stanojević iz Zelinja.

Јovanka Vukadinović ističe: "Oštećeno povrće i oštećen voćnjak. Hvala Bogu, kuća nije oštećena, ostala je kuća što je najvažnije, a Rado Gvozdić kaže: "Treba neko da dođe da me odveze doktoru, ne može doći do kuće, a ja ne mogu sići".

Do najvećeg broja domaćinstava Karaule, Miladinovića, Rijeke i Kovačevića moguće je doći isključivo pješke.

"Apelujemo na lokalnu samoupravu i vlast da nam pomognu u tom materijalu, da neka komisija izađe da to pogleda, ko šta treba i da se to sanira što pre", kaže Stanojević.

Iz Gradske uprave obećavaju da će pomoći.

"Gradska uprava će u skladu sa svojim mogućnostima nastojati da u što kraćem vremenskom periodu obezbijedi, sanira te puteve i obezbijedi putnu komunikaciju", izjavio je Miloš Tomić iz Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Zvornik.

Predstavnici gradske Civilne zaštite su nam rekli da nema opasnosti od izlijevanja rijeka i rječica na području Zvornika.