latinica  ћирилица
18/08/2016 |  14:43 ⇒ 14:47 | Autor: RTRS

Snažna podrška za provođenje referenduma o Danu Srpske

Članovi, organizacije i organi Udruženja veterana službi bezbjednosti Republike Srpske (UVSB RS) snažno podržavaju Odluku o provođenju referenduma o Danu Srpske. saopšteno je danas iz ove organizacije.
Udruženje veterana u službi bezbjednosti Republike Srpske - Foto: ilustracija
Udruženje veterana u službi bezbjednosti Republike SrpskeFoto: ilustracija

"Niko i ništa nas neće spriječiti da 25. septembra iskoristimo svoje demokratsko građansko pravo i da dostojanstveno i masovno izađemo na referendum i izjasnimo se o referendumskom pitanju, što je naše neprikosnoveno pravo i obaveza.

Od institucija Republike Srpske očekujemo da odole svim pritiscima i prijetnjama, naročito iz reda bošnjačkih lidera, ali i iz dijela međunarodne zajednice, kojima je trn u oku Republika Srpska i koji bi željeli da ona nestane.

Poručujemo - neće moći!

Građani Srpske će se dobrovoljno i masovno izjasniti i na osnovu toga obavezati institucije Republike Srpske kako da nastave da i dalje štite interese Srpske i svih njenih građana.

Referendum o Danu Republike Srpske nije uperen ni protiv koga, niti na štetu bilo koga, kako to neki zlonamjerni pojedinci žele da predstave, i zato nećemo dozvoliti nikome i nikada da dovedu u pitanje Republiku Srpsku i pravo njenih građana da se na referendumu i na demokratski način izjasne o svim bitnim pitanjima od interesa za njene građane, pa i o Danu Srpske", navodi se u saopštenju.