latinica  ћирилица
23/08/2016 |  10:41 ⇒ 10:43 | Autor: SRNA

Milišić: Trajno riješiti pitanje korisnika alternativnog smještaja

Predsjednik Asocijacije udruženja raseljenih, povratnika i izbjeglica u Republici Srpskoj Vojislav Milišić smatra da hitno mora biti trajno riješeno stambeno pitanje porodica koje koriste alternativni smještaj u Republici Srpskoj.
Vojislav Milišić - Foto: ilustracija
Vojislav MilišićFoto: ilustracija

"Porodice koje koriste alternativni vid smještaja u Srpskoj moraju imati prioritet u trajnom rješavanju stambenog pitanja, čime bi se ukinuo alternativni smještaj", rekao je Milišić Srni.

Milišić je naveo da su sredstva za plaćanje alternativnog smještaja u iznosu od 50 KM veoma mala, a korisnici su, uprkos tome, prinuđeni da dugo čekaju na ta sredstva.

On je rekao da Republika Srpska izdvajanjem sredstava za alternativni smještaj pokazuje da, ipak, brine o ovoj kategoriji stanovništva.

"Mislim da bi Ministarstvo za ljudska prava za izbjeglice BiH i resorno ministarstvo u Federaciji BiH trebalo da pomognu plaćanje alternativnog smještaja na prostoru Republike Srpske", dodao je Milišić.

Vlada Republike Srpske i Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica uplatili su 187.745 KM po osnovu individualnog alternativnog smještaja za 1.072 korisnika.