latinica  ћирилица
23/08/2016 |  12:44 ⇒ 17:41 | Autor: RTRS

Od sutra besplatna kontrola tehničke ispravnosti autobusa (VIDEO)

Približava se nova školska godina a sa njom i brige o sigurnosti školaraca u saobraćaju. Posebna briga se posvećuje bezbjednosti autobusa.
Ispravnost autobusa - Foto: RTRS
Ispravnost autobusaFoto: RTRS

Kako bi se autobuske saobraćajne nezgode spriječile, Ministarstvo saobraćaja i veza zajedno sa Privrednom komorom Republike Srpske i Asocijacijom za tehničke preglede vozila, od sutra će početi sa besplatnom kontrolom tehničke ispravnosti autobusa.

Apel prevoznicima da se odazovu ovoj akciji uputili su pomoćnica ministra saobraćaja i veza Republike Srpske, Nataša Kostić, i sekretar za saobraćaj i veze u Privrednoj komori Republike Srpske, Dragoslav Mihajlović.

- Prevoznici bi trebalo da, u dogovoru sa stanicama za tehničke preglede, izvrše vanredne kontrole autobusa i da tehnički ispravni dočekaju početak nove školske godine, kako bi bezbjednost učenika bila što veća, rekla je pomoćnik ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Nataša Kostić.

Mihajlović je dodao da je ova aktivnost prvi put provedena prošle godine i da su rezultati analize pokazali da je broj autobusa isključenih iz saobraćaja nakon kontrola bio znatno manji.