latinica  ћирилица
29/08/2016 |  11:05 | Autor: SRNA

SNSD Pale: Izgradnja pijace je privatni projekat

Opštinski odbor SNSD-a Pale saopštio je da je izgradnja prijace u ovoj opštini privatni projekat i nije rezultat javno-privatnog partnerstva kako to želi da predstavi aktuelni načelnik Miodrag Kovačević.
SNSD Milorad Dodik - Foto: RTRS
SNSD Milorad DodikFoto: RTRS

"O kakvom je 'partnerstvu' riječ, svjedoči činjenica da su vlasti opštine Pale za pune četiri godine vladavine, u izgradnju pijace uložili samo 30.000 KM", navodi se u saopštenju.

Pozdravljajući početak izgradnje pijace, iz OO SNSD-a Pale navode da je to prije četiri godine bila jedno od najvažnijih predizbornih obećanja koalicije SDS-PDP-NDP, koje, kao i brojna druga predizborna obećanja, nije ispunjeno.

Iz ove stranke navode da se Kovačević hvali novim projektima koji će početi u septembru - mjesecu predizborne kampanje, ali da građani Pala "sasvim sigurno znaju da je riječ o novom pokušaju zamazivanja očiju i novim predizbornim trikovima kojima se pokušavaju pokriti svi veliki neuspjesi i promašaji aktuelne opštinske vlasti".

"Načelnik opštine se ne hvali činjenicom da toplana nije izmještena iz Pala i da više od pola opštine nema centralno grijanje, da građani i dalje piju mutnu vodu jer nije završen kapitalni projekat rekonstrukcije vodovoda, da brojni drugi kapitalni projekti u opštini nisu ni započeti, jer je 'stabilizacija' budžeta značila isplatu pozamašnih plata nagomilanoj stranačkoj administraciji", navodi se u saopštenju.

Iz OO SNSD-a Pale izražavaju uvjerenje da je došlo vrijeme za promjene i da vođenje opštine preuzmu ozbiljni, stručni i odgovorni ljudi koji će "raditi na sređivanju katastrofalnog stanja u opštini, vratiti perspektivu građanima i stvoriti snažne, uređene i bolje Pale".