latinica  ћирилица
29/08/2016 |  18:11 ⇒ 21:39 | Autor: RTRS

Sve brojnije članstvo SNSD-a u Drvaru

SNSD u Drvaru, na predstojeće lokalne izbore izlazi jači nego ikada, tvrde u ovoj stranci.
SNSD, Drvar - Foto: RTRS
SNSD, DrvarFoto: RTRS

Dokaz za to je, kažu u opštinskom odboru, sve brojnije članstvo. Kandidata SNSD-a za načelnika opštine Drvara, Gorana Broćetu, podržavaju DNS i Zavičajni socijaldemokrati Mile Marčete.

SNSD je u Drvaru očistio svoje redove, a oni koji su radili na udaljavanju stranke od naroda danas su za ovu političku partiju prošlost, istakao je predsjednik opštinskog odbora Goran Broćeta. Nije malo za Drvar da se svaki treći dan SNSD-u pridruži po jedan novi član.

- Mislim da ovaj opštinski odbor sada ima u sebi ljude koji zaista nemaju iza sebe nikakvih repova i neke nove ljude koji mogu da ponude neki bolji život ovdje u Drvaru - kaže Goran Broćeta, predsjednik opštinskog odbora SNSD Drvar.

Reforma SNSD-a u Drvaru, ali i kandidatura Gorana Broćete za načelnika, razlog je i koalicije sa DNS-om, što se u ovoj opštini dešava prvi put, ističu u DNS-u.

- Upravo zato presudna je bila naša procjena da je gospodin Broćeta prije svega čovjek od riječi - kaže Nikica Bosnić,  predsjednik opštinskog odbora DNS Drvar.

Za odbornička mjesta u trku ide 160 kandidata i to iz šest srpskih i dvije hrvatske političke partije. Koalicioni partneri SNSD i DNS očekuju skupšinsku većinu.

Stevica Lukač iz SNSD-a očekuje da odbornička lista ove partije bude najbrojnija.

Nasuprot ove koalicije i kandidata Gorana Broćete, za načelničku fotelju opštine Drvar boriće se ispred SNS-a, Miroslav Јaglica i PDP-a, Branko Sabljić.