latinica  ћирилица
30/08/2016 |  14:23 | Autor: SRNA

BORS: Pronalazak nestalih-nacionalni interes Srpske

Pronalaženje svih nestalih boraca i civila u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu trebalo bi da bude nacionalni interes Republike Srpske, jedan je od zaključaka okruglog stola koji je danas održan u Banjaluci u okviru obilježavanja Međunarodnog dana nestalih.
Boračka organizacija Republike Srpske - Foto: ilustracija
Boračka organizacija Republike SrpskeFoto: ilustracija

Predsjednik Odbora porodica poginulih i zarobljenih boraca BORS-a Zoran Vidić rekao je novinarima da je zaključeno i da, na inicijativu BORS-a, Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite u roku od 30 dana organizuje novi radni sastanak na koji će biti pozvani predstavnici svih institucija i ministarstva nadležnih za proces traženja nestalih boraca i civila iz Republike Srpske.

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana nestalih u Banjaluci će danas biti održan okrugli sto pod nazivom "1665", što predstavlja broj nestalih lica za kojima još traga Republika Srpska.

Organizator okruglog stola je Odbor porodica poginulih i zarobljenih boraca BORS-a.

U radu okruglog stola učestvovali su predstavnici BORS-a, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Milenko Savanović, predstavnici Odbora za boračko-invalidsku zaštitu Narodne skupštine Republike Srpske, izaslanik predsjednika Srpske Goran DŽajić.