latinica  ћирилица
01/09/2016 |  10:15 ⇒ 17:02 | Autor: SRNA

Mitrović: Salkićeva provokacija sa veteranima tzv. ABiH

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović smatra da je sastanak potpredsjednika Republike Srpske Ramiza Salkića sa veteranima takozvane Armije BiH održan u Banjaluci s ciljem dolijevanja "ulja na vatru" povodom referenduma o Danu Republike i stvaranja međunacionalnih tenzija.
Nedeljko Mitrović - Foto: SRNA
Nedeljko MitrovićFoto: SRNA

"Ovaj sastanak nije bio spontan, već isključivo planski s ciljem dolijevanja 'ulja na vatru' na retoričku prepirku o referendumu o Danu Republike i stvaranja međunacionalnih tenzija", rekao je Mitrović.

On kaže da Salkić nema potrebe da rješava pitanje veterana takozvane Armije BiH u Banjaluci, jer se boračko-invlidska pitanja rješavaju na entitetskom nivou, odnosno u ovom slučaju u Federaciji BiH /FBiH/.

"Salkić ništa ovđe ne može njima pomoći, već samo da provocira. A ako je već želio pomoći, mogao je pitati svoje veterane šta je sa nestalim Srbima koji su zakopani u FBiH", rekao je Mitrović.

On ističe da bi u tom slučaju Salkić i veterani takozvane Armije BiH dali doprinos procesu traženja nestalih Srba u FBiH.

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić razgovarao je juče u Banjaluci sa grupom veterana takozvane Armije BiH, a sastanku su prisustvovali potpredsjednik FBiH Meliha Mahmutbegović i federalni ministar boraca Salko Bukvarević.

Glavna tema sastanaka bili su povratak Bošnjaka u Republiku Srpsku i najavljeni referendum o Danu Republike.