latinica  ћирилица
01/09/2016 |  13:26 ⇒ 13:28 | Autor: RTRS

Doboj: "Budimo humani- vaše stare knjige za neke nove đake"

"Budimo humani- vaše stare knjige za neke nove đake" naziv je humanitarne akcije koju je u Doboju realizovala Tijana Vasiljević Stokić, profesor engleskog jezika iz ovog grada.
„Budimo humani- vaše stare knjige za neke nove đake“ - Foto: RTRS
„Budimo humani- vaše stare knjige za neke nove đake“Foto: RTRS

U okviru akcije sakupljane su stare školske knjige, novi školski pribor, ranci, odjeća i dječija kolica, koje je Vasiljević Stokić uručila ЈU Osnovna škola ,,Milan Rakić" Rudanka- Doboj. Akcija je počela početkom avgusta.

Odazvao se veliki broj građana Doboja, ljudi velikog srca kao i veliki broj bivših učenika i studenata .

Drago nam je što ćemo uspjeti da obradujemo i razveselimo djecu čiji roditelji nisu u mogućnosti da obezbijede potrebne udžbenike i školski pribor za početak nove školske godine. Svima želimo srećan polazak u školu i dobar uspjeh i vladanje, kazala je Tijana Vasiljević Stokić.

Direktor škole Duško Lukić i učitelj Zoran Antić zahvalili su se na donaciji i istakli da će škola donaciju uručiti svojim učenicima, kojima je to najpotrebnije.

- Na sjednici Nastavničkog vijeća obrazovana je komisija koja će povjeriti stručnim aktivima nastavnika naše škole podjelu doniranih knjiga i pribora prema potrebama naših učenika, rekao je Lukić.

Akciju je podržao i kandidat za gradonačelnika Doboja Milorad Živković.