latinica  ћирилица
01/09/2016 |  15:21 ⇒ 15:39 | Autor: SRNA

Aktiv direktora srednjih škola: Јačati stručno obrazovanje

Na prvom sastanku Aktiva direktora srednjih škola banjalučke regije u ovoj školskoj godini, održanom danas u Kotor Varošu, ocijenjeno je da se mora ojačati stručno obrazovanje, s obzirom na to da je 75 odsto škola u Republici Srpskoj stručnog usmjerenja.
Kotor Varoš - Aktiv direktora srednjih škola banjalučke regije - Foto: SRNA
Kotor Varoš - Aktiv direktora srednjih škola banjalučke regijeFoto: SRNA

Na sastanku je razgovarano i o izmjenama nastavnog plana i programa za učenike prvih razreda srednjih stručnih škola, čime je promijenjen status određenih predmeta.

Predsjednik Aktiva direktora srednjih škola banjalučke regije Kristina Mrđa upoznala je prisutne direktore o pojedinostima sastanka sa ministrom prosvjete i kulture Republike Srpske Danetom Maleševićem koji se tiču strateških ciljeva u obrazovanju i novih nastavnih planova.

"Sve škole su spremne za redovan početak nove školske godine i časovi će trajati 45 minuta", rekla je Mrđa Srni i dodala da je broj upisanih đaka na području banjalučke regije za 150 manji od planiranog.

U ovom aktivu su direktori srednjih škola iz Kneževa, Kotor Varoša, Čelinca, Mrkonjić Grada, Šipova, Ribnika i Banjaluke.