latinica  ћирилица
28/09/2016 |  16:13 ⇒ 29/09/2016 | 21:46 | Autor: RTRS

Počinje snimanje serije "Senke Balkana" (VIDEO)

Snimanje igrane serije "Senke Balkana" počinje 1. oktobra na lokaciji Baranda kod Beograda, a biće snimana i na lokacijama u Banjaluci, Trebinju i na Manjači, Sankt Peterburgu, Beču, Ženevi.
Počinje snimanje TV serije "Senke Balkana" - Foto: RTRS
Počinje snimanje TV serije "Senke Balkana"Foto: RTRS

Serija koja se snima u koprodukcji RTRS-a i RTS-a imaće 11 epizoda, igraće veliki broj glumaca iz Srbije, Republike Srpske, Hrvatske, Makednonije i Rusije. 

Politički triler, sa elementima mistike, kombinovanje stvarnih i izmišljenih događaja, istorijskih ličnosti i fitivnim likovima. "Senke Balkana "prate turbulentan period 1928. godine, koji završava ubistvom poslanika u Skupštini Kraljevine SHS i uvođenjem "šetstojanuarske diktature". Reditelj i glavni glumac Dragan Bjelogrilić kaže nije bilo lako - pripreme traju već godinu.

- Dva puta smo bili na ivici da odustanemo od projekta, jer je djelovalo nemoguće da možemo da snimimo sve što smo zamislili. Djelovalo je prekomplikovano, ali nekako smo se izborili i glavni posao nam tek predstoji - rekao je Bjelogrlić.

Od novembra glumačka ekipa seli se u Republiku Srpsku, najprije u Banjaluku, a zatim u Trebinje.

Generalni direktor RTRS-a Draško Milinović (Foto: RTRS)

- Nekoliko naših glumaca će se pojavljivati, koliko smo obaviješteni, u svim epizodama. To je bio cilj Radio-televizije Republike Srpske koja učestuvuje u ovom velikom projektu. Nadam se da će se ova saradnja odlikovati jednom kvalitetnom serijom - rekao je generalni direktor RTRS-a, Draško Milinović.

Počinje snimanje TV serije "Senke Balkana" (Foto: RTRS)

U seriji ćemo gledati i glumačka imena iz Srpske, među kojima su Nikolina Friganović, Slađana Zlatić, Aleksandar Stojković.

Počinje snimanje TV serije "Senke Balkana" (Foto: RTRS)

- To je odličan scenario. Meni se jako dopao. Јa sam pročitao osam epizoda, odlična je, jer ima elemente trilera, duhovita je, dobro raspisana, dobre su replike, biće velika odgovornost zato što treba oživjeti tu epohu - rekao je Stojković.

Počinje snimanje TV serije "Senke Balkana" (Foto: RTRS)

Cijeli serijal zamišljen je u tri sezone, da pokrije period od 1928. do 1940.godine. Prva sezona serije "Senke Balkana" biće emitovana na proljeće sljedeće godine.