latinica  ћирилица
14/10/2016 |  11:05 | Autor: RTRS

Opljačkane srpske kuće u selu Novake, kod Prizrena

U selu Novake, nadomak Prizrena, sinoć su obijena tri objekta Srba povratnika i tom prilikom je ukradena hrana, stvari za pokućanstvo i kućna hemija.
Policija samoproglašenog Kosova - Foto: Novosti.rs
Policija samoproglašenog KosovaFoto: Novosti.rs

Ministarstvo za zajednice i povratak ocjenjuje da je sinoćni incident u selu Novake poruka povratnicima da i dalje neko želi da ih spriječi u namjeri da ostanu i opstanu u mjestima u kojima su se vratili i traži od nadležnih organa da odmah rasvijetle slučaj.

Јer, kako se navodi, jedino tako se šalje poruka svima koji ovakve incidente i čine da će biti sankcionisani i kažnjeni za učinjena nedjela.

"I pored svih napora koje kao ministarstvo ulažemo da preko institucija poboljšamo status Srba povratnika u selu Novake u Osojanu, Klini... i svim sredinama gdje oni žive, ovakve stvari u velikoj mjeri zabrinjavaju. Ukoliko se ne stane na put incidentima bilo koje vrste koji su usmjereni ka srpskom narodu na Kosovu bojimo se da će Srba biti sve manje", navode iz tog resora.

Prema informacijama koje je Ministarstvo za zajednice i povratak dobilo od Spase Andrića, čiji je objekat takođe obijen, uviđaj je u toku.

Izvor: Tanjug