latinica  ћирилица
21/11/2016 |  13:25 ⇒ 16:39 | Autor: RTRS

"Naredne godine znatna sredstva za opremanje policije Srpske" (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će naredne godine biti uložena znatna sredstva u opremanje i logističku podršku policije Srpske da bi mogla odgovoriti izazovima bezbjednosti.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik je istakao da je policija Republike Srpske jedna od najboljih policijskih agencija u regionu.

"Nadam se da će to dovoljno stimulisati sve pripadnike policije da još predanije rade svoj posao", rekao je Dodik novinarima nakon obilježavanja krsne slave MUP-a Republike Srpske - Svetog Arhangela Mihaila.

On je svim pripadnicima MUP-a čestitao krsnu slavu, a svršenim studentima Visoke škole unutrašnjih poslova diplomu.

Premijerka Srpske Željka Cvijanović (Foto: RTRS)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da je Vlada opredijeljena da jača MUP Srpske, što je pokazala i u prethodnom periodu.

"Јedna od stvari jeste adekvatno obrazovanje. I danas smo imali priliku da ukažemo da, nakon 21 godinu postojanja Visoke škole unutrašnjih poslova, idemo u jednu novu transformaciju kako bismo obezbijedili adekvatniju strukturu koja će moći da odgovori izazovima lokalnog, regionalnog i globalnog karaktera", navela je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da je rađeno i na poboljšanju materijalnih uslova rada policije, koje se ogleda kroz adekvatnu opremu, naoružanje, te da će biti izgrađen moderan centar za obuku.

"To će biti jedno odlično mjesto na kojem će različite organizacione strukture policije moći da prođu odgovarajuću obuku i adekvatno obavljaju svoj posao", kaže Cvijanovićeva.

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač (Foto: RTRS)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da će za izgradnju ovog centra biti zatražen kredit od 6,5 miliona KM jer je potreban efikasniji način obuke policije.

"I ove godine smo uložili znatna sredstva u opremanje MUP-a. Sve jedinice za podršku i Specijalna jedinica policije opremljene su novim kratkim i dugim naoružanjem", rekao je Lukač.

On je dodao da će biti nabavljene nove uniforme, s obzirom da je ove godine istekao rok postojećim koje su koštale oko sedam miliona KM.

"Trudićemo se da nova uniforma bude kvalitetnija i da naš policajac bude zadovoljan. Vratićemo šapku koju nosi većina policija u svijetu", naglasio je Lukač i čestitao krsnu slavu pripadnicima MUP-a.

Diplomirani student Visoke škole unutrašnjih poslova Zoran Martić rekao je da je ponosan što je završio ovu školu i zahvalio MUP-u što mu je omogućio da je završi i da pripravnički rad odrađuje u Centru javne bezbjednosti Banjaluka.

Na svečanosti obilježavanja krsne slave danas su promovisani diplomci Visoke škole unutrašnjih poslova, određen broj pripadnika MUP-a je unaprijeđen u veći čin, a troje ih je dobilo plakete za profesionalan rad u proteklom periodu.

Izvor: Srna