latinica  ћирилица
03/12/2016 |  12:11 ⇒ 13:08 | Autor: RTRS

Bijeljina: Pokazna vježba blokade grada (VIDEO)

Pripadnici CЈB Bijeljina juče su u Bijeljini održali pokaznu vježbu blokade grada u slučajevima izvršenja teških krivičnih djela.
Bijeljina - Pokazna vježba - Foto: RTRS
Bijeljina - Pokazna vježbaFoto: RTRS

Pokazan je visok stepen profesionalnosti i spremnosti za obavljanje zadataka pri čemu je ukazano i na značaj saradnje i koordinacije u radu pripadnika policije ali i saradnje policije sa građanima.

Pokazna vježba pripadnika CЈB Bijeljina imala je za cilj da se brzo i efikano blokira određeni rejon nakon što su, kako je bilo predviđeno ovom vježbom, tri maskirana lica izvršila razbojništvo na području grada. U ovakvim i sličnim situacijama neophodna je koordinacija rada policije uz rukovođenje štaba aktivnosti na čijem čelu se nalazi načelnik CЈB Bijeljina Žarko Ćosić.

- Planske aktivnosti su sprovedene u skladu sa sačinjenim planom blokade i izvršena je jedna od varijanti blokade koja je završena lišenjem slobode lica koja su pokušala da prođu kroz blokirano područje, čime su se stekli zakonski uslovi za upotrebu sredstava za zaprečavanje - rekla je Aleksandra Simojlović, portparolka CЈB Bijelina.

Sve preduzete aktivnosti tokom vježbe realizovane su uspješno. Dokazana je sposobnost pripadnika CЈB Bijeljina, Јedinice za podršku, Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja, Policijske stanice Bijeljina 1 i 2, Sektora policije i Sektora kriminalističke policije da ovakav zadatak uspješno izvrše i u stvarnim situacijama kada to nalaže borma protiv kriminala, zaštite imovine i lične bezbjednosti građana.