latinica  ћирилица
08/12/2016 |  15:37 | Autor: RTRS

Srbija: Vlada formirala komisiju za istragu smrti gardista

Vlada Srbije je donijela Odluku o obrazovanju Komisije za razmatranje činjenica i okolnosti vezanih za smrt gardista Dragana Јakovljevića i Dražena Milovanovića.
Vlada Srbije (Foto: OKSANA TOSKIC) - Foto: TANЈUG
Vlada Srbije (Foto: OKSANA TOSKIC)Foto: TANЈUG

Komisiju čine predstavnici Ministarstva odbrane, Vojno-bezbjednosne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbjednosno-informativne agencije, Višeg javnog tužilaštva, Tužilaštva za organizovani kriminal, i advokati Predrag Savić, Aleksandar Đurić, Aleksandar Đorđević i Olgica Batić, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Gardisti Dragan Јakovljević i Dražen Milovanović su nađeni mrtvi prije 12 godina, poslije pucnjave u krugu tajnog vojnog objekta "Karaš" u Beogradu.

Forenzička analiza u 3D tehnologiji, koja je Batićevoj osnov za zahtjev da se događaj ponovo rekonstruiše, prikazana je juče na konferenciji za novinare u Beogradu.

Ranije danas, premijer Srbije Aleksandar Vučić primio je u Vladi Srbije roditelje gardista nastradalih u kasarni na Topčideru, i obavijestio ih da će Vlada donijeti odluku o formiranju komisije.

Predsjednik Vlade je izrazio saučešće članovima porodica gardista i rekao da će nadležni državni organi ispitati sve činjenice u vezi sa tragičnim događajem na Topčideru.

Izvor: Tanjug