latinica  ћирилица
08/12/2016 |  17:12 | Autor: RTRS

Linta: Kitarovićeva nastavlja da širi mržnju i netrpeljivost

Hrvatski predsjednik Kolinda Grabar Kitarović svojim izjavama i ponašaljem nastavlja da širi mržnju i netrpeljivost prema Srbiji i svemu što je srpsko, ocijenio je predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta.
Miodrag Linta - Foto: TANЈUG
Miodrag LintaFoto: TANЈUG

- Očigledno je da Kolinda Grabar Kitarović ima čvrstu namjeru da učini sve što je u njenoj moći da tokom svog prvog mandata rehabilituje ustaštvo u hrvatskom društvu i time sebi obezbijedi velike šanse za pobjedu na narednim predsjedničkim izborima - naveo je Linta povodom najave Kitarovićeve da će se izviniti zbog "srpskih čokoladica" u dječjim paketićima u Hrvatskoj.

On je podsjetio da u Srbiji bez problema posluje oko 200 hrvatskih firmi, dok su srpski kapital i srpska roba nepoželjni u Hrvatskoj.

Linta je ukazao da je svaki pokušaj da srpski privrednici postanu vlasnici raznih preduzeća u Hrvatskoj unaprijed osuđen na neuspjeh, a da zvanični Zagreb sistematski sprečava prodor srpskih investitora na njeno tržište.

On je ocijenio da bi trebalo pokrenuti reviziju svih privatizacija u kojima su srpska preduzeća kupili hrvatski biznismeni.

- Potrebno je utvrditi koliko je najbolje zemlje u Srbiji prodato hrvatskim firmama za izuzetno mala sredstva u pljačkaškim privatizacijama koje su urađene na nezakonit način - ocijenio je Linta.

Kako je zaključio, prvi korak u tom pravcu bio bi da Skupština Srbije donese zakon o reciprocitetu prema kome bi tretman prema hrvatskim i ostalim biznismenima u Srbiji bio isti kao što je tretman koji srpski poslovni ljudi imaju u Hrvatskoj i drugim državama.

Čokoladica subotičkog "Pionira" našla se u paketićima za djecu koje je predsjednik Hrvatske podijelila djeci veterana u Dubrovniku, što je naišlo na velike osude i ogorčenje hrvatske javnosti.

Ona je najavila da će se zbog toga izviniti roditeljima i poslati djeci hrvatske proizvode.

Izvor: SRNA