latinica  ћирилица
02/02/2017 |  18:08 ⇒ 03/02/2017 | 09:14 | Autor: RTRS

Osmaci: Maloljetničko nasilje, tinejdžeri nožem povrijedili vršnjaka (VIDEO)

U Osmacima maloljetničko nasilje. Trinaestogodišnji dječak zadobio je posjekotine na licu ,koje su mu nožem nanijela dva dječaka bošnjačke nacionalnosti.
Osmaci - maloljetničko nasilje - Foto: RTRS
Osmaci - maloljetničko nasiljeFoto: RTRS

Napad na trinaestogodišnjeg dječaka srpske nacionalnosti dogodio se nekih stotinu metara daleko od škole. Naime, kada se vraćao kući nakon završene nastave, na njega su nasrnula dva dječaka bošnjačke nacionalnosti, jedan četrnaestogodišnjak i jedan petnaestogodišnjak.

Svjedoci kažu da je u ponedjeljak, dan prije incidenta, došlo do prepirke trojice dječaka, i da su mislili da se na tome završilo. Ipak, dječačke razmirice mogle su se pretvoriti u tragediju.

Povrijeđeni dječak prevezen je u zvorničku bolnicu, gdje su mu posjekotine sanirane.

"To su bile posjekotine nanesene nožem, hladnim oružjem, u predjelu lične regije, dakle po cijeloj dužini lica dužine 3,5 cm jedna, druga 3 cm sa povredom kože i potkože, bez povrede dubljih tkiva", rekao je hirurg dr Milan Vidović.

Otac povrijeđenog dječaka kaže da je i ranije bilo prepirki među dječacima, ali da ne želi da vjeruje da je uzrok napada nacionalna mržnja. Poručuje da bi zajednički trebalo raditi na tome da se nešto slično ne ponovi.

"Da svi zajedno povedemo malo više računa o tome kako nam djeca idu u školu, šta nose u svojim torbama, i da se ovakvim slučajevima pozabave i organi reda, kako se ne bi više dešavali", naglasio je otac povrijeđenog dječaka Milovan Rebić-

Iz CЈB Zvornik potvrdili su da utvrđuju činjenice, nakon čega će se izjasniti Okružno tužilaštvo u Bijeljini.