latinica  ћирилица
12/02/2017 |  17:42 ⇒ 17:48 | Autor: RTRS

Gradska boračka organizacija Bijeljina: Srpska i mir se moraju čuvati

Gradska boračka organizacija Bijeljine obilježila je danas krsnu slavu Sveta tri jerarha sa porukom da se Republika Srpska i mir moraju čuvati i da probleme treba rješavati mudrom politikom.
Bijeljina - Boračka organizacija - krsna slava - Foto: SRNA
Bijeljina - Boračka organizacija - krsna slavaFoto: SRNA

Predsjednik Gradske boračke organizacije Miodrag Stevanović istakao je da nikakvi problemi i političke krize ne mogu da umanje poštovanje i ljubav naroda prema Republici Srpskoj.

U ime organizacije koja zastupa 20.000 demobilisanih boraca u regiji, Stevanović je rekao da ovi stvaraoci Republike Srpske očekuju od svojih političara da budu mudri i da nađu rješenje i za trenutnu političku krizu u BiH.

General Ljubomir Borovčanin, koji se vratio iz Haškog tribunala, istakao je da je Republika Srpska konstanta, a da problemi dolaze i prolaze, te da svi ljudi treba da se bore za bolji status i bolji život u Republici Srpskoj.

"Republika Srpska je od nastanka izložena napadima, borci i narod izdržali su teža i gora vremena i siguran sam da će Srpska imati snage i pameti da se izbori i sa aktuelnim poteškoćama i unutrašnjim problemima", rekao je Borovčanin.

Kao jedan od tri dobitnika ovogodišnjeg priznanja Gradske boračke organizacije Bijeljina za pomoć u njenom radu, general Borovčanin je rekao da je Boračka organizacija Republike Srpske njemu najdraža i svakako najznačajnija organizacija u Srpskoj.

Kum slave gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je okupljenima da je Republika Srpska najveća tekovina koja se mora čuvati.

Priznanja Gradske boračke organizacije Bijeljina za pomoć boračkoj populaciji dodijeljena su generalu Borovčaninu, dugogodišnjem gradskom odborniku Slavku Novakoviću i gradskom Radiju "Daš".

Zahvalnice za dobar rad u protekloj godini pripale su mjesnim odborima Gradske boračke organizacije iz naselja Ledinci, Patkovača, Popovi, Gornje Crnjelovo i boračkom odboru fabrike "Orao" u Bijeljini.

Slava Gradske boračke organizacije Bijeljina proslavljena je u svadbenom salonu "Grand-Despotović" u naselju Ljeljenča.

Izvor: SRNA