latinica  ћирилица
15/02/2017 |  19:53 ⇒ 19:54 | Autor: RTRS

Savanović: Potrebno političko jedinstvo i u Srbiji i u Srpskoj

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović rekao je u Beogradu da je za opstanak srpskog naroda potrebno političko jedinstvo i u Srbiji i u Republici Srpskoj.
Milenko Savanović - Foto: SRNA
Milenko SavanovićFoto: SRNA

Savanović je naglasio da je sudbina srpskog naroda, istorijski posmatrano, teška i krvava, te da je srpskom narodu uvijek bio nametnut rat samo zato što se borio za pravo, život, za svoje porodice, prostor, slobodu i dostojanstvo.

"To je, naravno, bilo i u Prvom i Drugom svjetskom ratu, posebno devedesetih godina /20. vijeka/ kada smo stvarali Republiku Srpsku u odbrambeno-otadžbinskom ratu, i danas je Republika Srpska praktično garant opstanka srpskog naroda. Ali, naše okruženje je neprijateljski raspoloženo i ti procesi još nisu završeni", rekao je Savanović novinarima.

On je, pred početak prijema koji je organizovao predsjednik Srbije Tomislav Nikolić povodom Dana državnosti, istakao da srpski narod mora biti svjestan i oprezan u svakom smislu.

"Naravno, najbolja odbrana će biti razvojem ekonomije i rada na ovim prostorima i političkim jedinstvom srpskog naroda i u Republici Srpskoj i u Srbiji", poručio je Savanović.

Izvor: SRNA