latinica  ћирилица
27/02/2017 |  15:58 ⇒ 17:51 | Autor: RTRS

Višegrad: Odbornici SDS-a, PDP-a i NDP-a fizički blokirali rad SO (VIDEO)

Odbornici SDS-a, PDP-a, i NDP-a koji predstavljaju opoziciju u Višegradu fizički su blokirali rad Skupštine opštine. Zahtijevali su smjenu aktuelnog predsjednika skupštine Bilala Memiševića iz SDA-a, zbog revizije presude protiv Srbije. Nakon što je Komisija za imenovanja utvrdila da Memišević nijednim postupkom nije prekršio Poslovnik o radu, odbornici opozicije su tražili da se raspravlja o mišljenju Komisije.
SO Višegrad - Foto: RTRS
SO VišegradFoto: RTRS

Nakon što im nije udovoljeno oni su više od dva sata blokirali skupštinsku govornicu, i burnim aplauzima spriječavali da se sjednica nastavi.

Zasijedanje ja nastavljeno kada je opozicija napustila skupštinsku salu.

"Blokirali smo rad. To nam nije bila namjera, jer smo imali normalan prijedlog za smjenu predsednika SO, podnijet kao zahtjev Statuta opštine Višegrad i Poslovnik. Međutim perfridnom igrom predsjednik nije dozvolio da se vrši rasprava o izvještaju Komisije. Oni tvrde da nije po poslovniku, mi tvrdimo da jeste, ali predsjednik Skupštine ne dozvoljava da kažemo nešto po tom pitanju", rekao je  Aleksandar Fulurija, odbornik NDP-a.

"Žao mi je što gubimo dragocjeno vrijeme jer opština Višegrad zaslužuje napredak, ali sa ovakvom opozicijom, napretka u skorije vrijeme neće biti. Žao mi je što se ovako ponašaju, ovo je neprikladno za svakog od njih", zaključio je Mladen Đurević, načelnik opštine Višegrad.