latinica  ћирилица
28/02/2017 |  13:17 ⇒ 13:33 | Autor: RTRS

Stevandić: SDS više radio za Izetbegovića, manje za srpsko jedinstvo

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izrazio je danas žaljenje zbog toga što je SDS na posebnoj sjednici Narodne skupštine sazvanoj povodom zahtjeva za reviziju presude po tužbi protiv Srbije više radio za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, a manje za srpsko jedinstvo.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

"To ne može sakriti nikakva prazna demagogija i nikakvo pranje zaklinjanja /te stranke/ u državu, BiH, Sud i Tužilaštvo", rekao je Stevandić.

On je dodao da nema nikakvog smisla da se lider SDS-a Vukota Govedarica sada postavlja kao najveći zaštitnik BiH, koju uporno naziva državom.

Stevandić je ocijenio da Govedaricu Srpska interesuje samo toliko koliko je potrebno uložiti u marketing za lažno srbovanje.

Potpredsjednik Narodne skupštine je ocijenio da u zaključcima Narodne skupštine povodom zahtjeva za reviziju presude po tužbi protiv Srbije nije bilo poziva da se blokiraju institucije BiH, ali da su time "demaskirani" oni koji prije podne izjavljuju da su izašli iz koalicije sa liderom SDA-a Bakirom Izetbegovićem, a sutradan nastavljaju da rade zajedno s njim.

Govedarica je juče izrazio žaljenje što se vladajuća većina i opozicija nisu usaglasili o četvrtom zaključku, kojim je definisano da Narodna skupština poziva predstavnike Srpske u zajedničkim institucijama BiH da iskoriste sva pravna i politička sredstva s ciljem onemogućavanja donošenja bilo kakvih odluka na nivou zajedničkih institucija BiH, sve dok se ne riješe vitalna pitanja Srpske, kao što su akta u vezi sa Sudom i Tužilaštvom BiH, rješavanje pitanja imovine i druga.

Za predložene zaključke glasalo je 46 poslanika, uzdržana su bila 23 poslanika opozicije, a niko nije glasao protiv.

Izvor: Srna