latinica  ћирилица
28/02/2017 |  17:51 ⇒ 19:40 | Autor: RTRS

Obilježavanje u Beogradu posebno značajno za građane iz Srpske

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić rekao je Srni da je veoma značajno današnje najsvečanije obilježavanje Dana Republike izvan granica Srpske, posebno u Beogradu, s obzirom na to da u Srbiji živi veliki broj građana iz Srpske.
Zlatan Klokić - Foto: SRNA
Zlatan KlokićFoto: SRNA

Klokić je uoči prijema u Beogradu povodom obilježavanja 9. januara - Dana Republike naveo da se ovaj dan obilježava već treću godinu uzastopno u zgradi Skupštine grada Beograda /Stari dvor/.

On je zahvalio službenicima administracije ovog grada koji su omogućili da svečanost bude organizovana, kao i Predstavništvu Srpske u Srbiji.

"Obilježavanje Dana Republike Srpske u Beogradu je posebno značajno, s obzirom na to da veliki broj građana Srpske živi u Srbiji. Ovo znači da Republika Srpska misli na njih", dodao je Klokić.

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Srpske naglasio je da je današnje obilježavanje Dana Republike značajno i zbog toga što Srbija i Srpska imaju potpisan Sporazum o specijalnim paralelnim vezama, te na taj način brinu o dobrosusjedskim i bratskim odnosima.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji prirediće večeras u Beogradu svečani prijem povodom 9. januara - Dana Republike i 25 godina od proglašenja njenog prvog ustava.

Prvi Ustav Republike Srpske donesen je 28. februara 1992. godine pod nazivom Ustav Srpske Republike Bosne i Hercegovine, dok je naziv Republika Srpska zvanično proglašen 12. avgusta 1992. godine.

Izvor: SRNA