latinica  ћирилица
01/03/2017 |  14:31 | Autor: RTRS

Konte napušta Čelsi zbog Intera, dobija 60 miliona evra

Italijanski fudbalski stručnjak Antonio Konte napustiće Čelsi po završetku sezone jer je dogovorio prelazak u Inter, tvrdi list Tutosport.
Antonio Konte (foto: www.mirror.co.uk) -
Antonio Konte (foto: www.mirror.co.uk)

Kako se navodi, kineski vlasnici Intera ponudili su Konteu četvorogodišnji ugovor vrijedan ukupno 60 miliona evra, što nije mogao da odbije.

Konte je pristao na ponudu ljudi iz Suning grupe, posebno što je uvećana za 16 miliona evra u odnosu na prvobitnu, pa je preostalo samo da vlasnik Čelsija Roman Abramovič da "zeleno svjetlo".

Ovaj 47-godišnji trener na taj način vraća se na Apenine poslije samo godinu dana, nakon što je napustio reprezentaciju Italije poslije Evropskog prvenstva u Francuskoj, a prethodno sa velikim uspjehom vodio i bio fudbaler Јuventusa, omraženog rivala Intera.

Konteov dolazak u Inter, koji na ljeto najavljuje velike promjene u igračkom kadru i dolazak respektabilnih pojačanja, znači i odlazak aktuelnog trenera "neroazura" Stefana Piolija.

Prije povratka u Seriju A, Konte je na dobrom putu da osvoji titulu prvaka Engleske sa Čelsijem jer trenutno ima 10 bodova više od drugoplasiranog Totenhema.

Izvor: TANЈUG