latinica  ћирилица
29/03/2017 |  15:41 ⇒ 19:35 | Autor: RTRS

Dodik: Tužilaštvo BiH radi selektivno

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da nema povjerenje u Tužilaštvo BiH na čiji selektivan rad ukazuje i činjenica da je zvanično formiralo predmet protiv bivšeg agenta BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu Sakiba Softića, a ne protiv lidera SDA Bakira Izetbegovića zbog podnošenja zahtjeva za reviziju presude protiv Srbije.
Milorad Dodik - Foto: TANЈUG
Milorad DodikFoto: TANЈUG

Dodik je rekao da to što još nije formiran predmet za pokušaj ubistva premijera Srbije Aleksandra Vučića, 11. jula 2015. godine u Potočarima, pa do svega što se dešava, pokazuje da se u Tužilaštvo BiH ne može imati povjerenje.

- I ovo što se sada dešava oko Softića neka je bošnjačka zavrzlama koja treba da dovede do toga kao da se nešto kreće, a u suštini da ništa ne bude - rekao je Dodik novinarima u Zvorniku.

Ako se iko lažno predstavio, kaže Dodik, onda je to Izetbegović, koji je podsticao Softića, iako je prije dvije-tri godine govorio da je bivši agent BiH.

- To najbolje pokazuje ugovor koji su imali za njegove usluge koji je finansijski težak 150.000 KM, kao i to da je dio već plaćen - rekao je Dodik.

On kaže da potpisi Izetbegovića i Softića u vezi sa tim govore o tome da je to zajedničko udruženje koje je trebalo nešto da napravi.

Tužilaštvo BiH zvanično je formiralo predmet protiv bivšeg agenta BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu Sakibom Softićem u vezi sa podnošenjem zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, potvrdio je danas Srni portparol ove pravosudne institucije Boris Grubešić.

Izvor: SRNA