latinica  ћирилица
15/04/2017 |  08:36 ⇒ 09:02 | Autor: RTRS

Bratunac: Prikazana monodrama "Petar Pepo Bandić"

U Bratuncu je u okviru kulturne manifestacije "Dani pozorišta" prikazana monodrama "Petar Pepo Bandić" u izvođenju Ninoslava Ćuluma, koja je urađenu po tekstu Branka Ćopića.
Bratunac - Ninoslav Ćulum  "Dani pozorišta" - Foto: SRNA
Bratunac - Ninoslav Ćulum "Dani pozorišta"Foto: SRNA

Za razliku od prethodnih večeri organizovanih u okviru "Dana pozorišta" kada je sala Doma kulutre bila popunjena, sinoćnju predstavu pratilo je malo gledalaca, jer je veliki broj Bratunčana na Veliki petak prisustvovao večernjim bogosluženjima.

U prethodne četiri večeri izuzetno uspješne nastupe na bratunačkoj pozornici imali su poznati beogradski glumac Goran Sultanović, Pozorište mladih iz Zvornika, Amatersko pozorište Ljubovija i Pozorište mladih "Maslačak" iz Bijeljine.

Direktor bratunačkog Doma kulture Radovan Petković kaže da "Dane pozorišta" organizuju da bi onima, koji vole pozorište, omogućili da uživaju u pozorišnim predstavama i da se mladi upoznaju sa ovom vrstom umjetnosti.

"Raduje nas da je među posjetiocima bila većina mladih, a naša želja je upravo da njima približimo pozorište", rekao je Petković Srni.

Ova pozorišna manifestacija prvi put organizovana je u Bratuncu zahvaljujući pozitivnom poslovanju Doma kulture u prošloj godini i uz pomoć kompanija "Gros", "Tehnički remont" i benzinske pumpe "Rankić.

"Obezbijedili smo sredstva i odlučili da organizujemo `Dane pozorišta` da bismo obogatili kulturnu ponudu i sadržaje u ovom mjestu", istakao je Petković.

Prema njegovim riječima, "Dani pozorišta" su doprinos promociji pozorišne umjetnosti u ovoj sredini.

Ulaz za sve predstave je besplatan.

Na zatvaranju manifestacije večeras u 19.00 časova bratunačkoj publici predstaviće se glumci ovdašnjeg Amaterskog pozorišta "Milica Topalović" predstavom "Pozdravi nekog".

Izvor: SRNA