latinica  ћирилица
24/04/2017 |  19:31 ⇒ 25/04/2017 | 09:08 | Autor: RTRS

Bračni par Izetbegović - Bakir i Sebija dijele sve, pa i službene automobile (VIDEO)

Na aferu "Predsjednički automobil" koja već danima potresa javnost u BiH, prvi put reagovao je glavni akter - član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

To što je njegova supruga Sebija, prilikom posjete Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli koristila službeni automobil i vozača Predsjedništva BiH, Izetbegović je nemušto pravdao, kako je rekao, prijetnjama po bezbjednost i željom da je zaštiti. Ni riječi, međutim, o zloupotrebi položaja!

Bračni par Izetbegović - Bakir i Sebija dijele sve, pa i službene automobile. I iste takve - službene vozače. Prije sedam dana u kompleks Kliničkog centra Tuzla, u "predsjedničkom automobilu" škoda superb stigla je Sebija. U istom automobilu pred centralu SDA danas je na sjednicu Predsjedništva, ali ne BiH, već SDA stigao Bakir.

Izrevoltiran pitanjem o zloupotrebi vozila, ljutito je odgovorio. Za šest i po godina koliko stoluje u Predsjedništvu BiH on i njegova porodica, kaže primali su prijetnje, neke i po život opasne. I baš ustupajući supruzi svoj službeni automobil, odlučio je da bezbjednost porodice podigne na veći nivo.

- Direktno i dokumentovano, moja supruga doživi razne neprijatnosti tako da ja nju nemam namjeru pustiti nezaštićenu - rekao je Izetbegović.

Sa Sebijom Izetbegović je štitio i njene saradnice iz Kliničkog centra. Da li je i njima prijećeno, ostalo je nejasno. No i njih je u predsjedničkom automobilu vozao predsjednički vozač Amar Macić. Ovo je još jedan dokaz kako se Izetbegović odnosi prema Predsjedništvu i prema državi, jasna je Dušanka Majkić, član Komisije za odbranu i bezbjednost BiH.

Umjesto odgovornosti za zloupotrebu položaja, ovo je još jedan primjer bahatosti i nepoštovanja institucija BiH, prije svega Predsjedništva, jasna je Majkićeva. Ne bi iznenadilo da Izetbegović već sutra ili večeras počne da raspoređuje i policajce.