latinica  ћирилица
16/05/2017 |  11:05 ⇒ 14:35 | Autor: RTRS

Radnici ŽRS mogu ovjeriti knjižice (VIDEO)

Radnicima Željeznica Srpske omogućeno je ovjeravanje zdravstvenih knjižica.
Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske - Foto: RTRS
Fond zdravstvenog osiguranja Republike SrpskeFoto: RTRS

Bio je to razlog da odustanu od najavljene blokade filijala Fonda zdravstvenog osiguranja. Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske saopštio je da je spreman da pomogne u nalaženju rješenja za regulisanje doprinosa za zdravstveno osiguranje radnika Željeznica Republike Srpske, poput mogućeg novog reprograma duga koji iznosi 3.981.000 KM.

Kako su najavili tako su i učinili- radnici Željeznice Srpske došli su u filijalu Fonda zdravstva u Prijedoru s namjerom da ovjere svoje zdravstvene knjižice i učinili su to bez problema.

Sindikati kažu da je nova situacija odgodila najavljene blokade. Obavijest o postignutom dogovoru, stigla im je, kažu, iz kabineta generalnog direktora.

- Dogovoreno da sa do 1.6. ovjeravaju zdravstvene knjižice za radnike ŽRS, a da do tad ŽRS potpiše reprogram o nekom budućem ovjeravanju zdravstvenih knjižica - kaže Simo Cvjetković, Samostalni sindikat mašinovođa.

Milijana Marković iz Sindikata željezničara ističe da su sindikati imali komunikaciju sa upravom ŽRS i da je na posljednjem sastanku svih sindikata poslat dopis u kojem je zatraženo da se da ovaj problem hitno riješi.

Željeznice Republike Srpske duguju doprinose za 18 mjeseci, a ovjeravanje knjižica Fond je obustavio prije mjesec dana. Iz Fonda su saopštili da su spremni da pomognu u nalaženju rješenja za regulisanje doprinosa za zdravstveno osiguranje radnika Željeznica Republike Srpske, uključujući i reprogram duga.