latinica  ћирилица
13/06/2017 |  14:45 | Autor: RTRS

Parlamentarna skupština BiH: Odložena rasprava protiv Majkićeve

Sjednica Zajedničke komisije za ljudska prava parlamenta BiH, zakazana za 15. jun, na kojoj je trebalo da bude razmatrana prijava za kršenje kodeksa koju je protiv poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Dušanke Majkić podnio zamjenik predsjedavajućeg ovog doma Mladen Bosić (SDS), odgođena je zbog nemogućnosti Majkićeve da prisustvuje sjednici.

Predsjedavajući Komisije Borislav Bojić izjavio je da je Majkićeva obavijestila Komisiju da je spriječena da prisustvuje sjednici zakazanoj za četvrtak, 15. juna.

"Mi imamo problem zato što Komisija u roku od 30 dana treba da se izjasni o tome. Postoje određeni postupci koji moraju da budu provedeni u skladu sa Zakonom o upravnom postupku. To su proceduralne stvari i nastojaću da nađem termin za održavanje sjednice koji će odgovarati svima koji treba da učestvuju u ovom postupku", pojasnio je Bojić.

Član Komisije Lazar Prodanović iz SNSD-a potvrdio je da Majkićeva ne može da prisustvuje raspravi zakazanoj za četvrtak zbog učešća na parlamentarnoj konferenciji u Beogradu.

Izvor: Nezavisne novine