latinica  ћирилица
26/06/2017 |  15:44 ⇒ 17:27 | Autor: RTRS

MUP Srpske sproveo kampanju "Izbjegni zamku" (VIDEO)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske za pet mjeseci ove godine otkrilo je 222 slučaja zloupotrebe droge. Oduzeto je oko 118 grama heroina, 506 grama kokaina, i 419 grama amfetamina.
Banjaluka:Zgrada MUP-a - Foto: RTRS
Banjaluka:Zgrada MUP-aFoto: RTRS

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv krijumčarenja i zloupotrebe droge, MUP Srpske na području svih policijskih uprava sproveo je kampanju pod nazivom "Izbjegni zamku" kojom su upoznali građane na štetnost droga.

U prvih pet mjeseci na području Banjaluka evidentirano je 26 krivičnih djela i 39 prekršaja zbog prodaje i upotrebe opojnih droga, u kojima je uhapšena 101 osoba.

Na području Policijske uprave Bijeljina otkriveno je 21 krivično djelo, na osnovu kojih su podnesene krivične prijave protiv 14 osoba.

U okviru kampanje Izbjegni zamku u Mrkonjić Gradu policijski službenici dijelili su propagandni materijal o tome kako prepoznati vrste droga i koje su njene opasnosti i posljedice.

Na području Istočnog Sarajeva u proteklih pet mjeseci registrovana su četiri krivična djela nedozvoljene proizvodnje i prometa droga, a oduzeta je i određena količina heroina, marihuane, ekstazija, i tableta.