latinica  ћирилица
26/06/2017 |  16:26 ⇒ 16:34 | Autor: RTRS

Vidovdanska povelja Branku Brđaninu Bajoviću

Književnik Branko Brđanin Bajović dobitnik je Vidovdanske povelje 2017, koja će mu biti uručena 28. juna na 25. Vidovdanskim pjesničkim susretima na Sokocu, odlučio je žiri ove manifestacije.
Crkva Svetog proroka Ilije na Sokocu - Foto: SRNA
Crkva Svetog proroka Ilije na SokocuFoto: SRNA

Žiri koji čine članovi Književnog kluba "Romanija", SPKD "Prosvjeta" opštine Sokolac, sokolačke Narodne biblioteke i Ustanove za kulturu, te Crkvene opštine Sokolac, odlučio je da ove godine povelja za sveukupno književno djelo bude dodijeljena Brđaninu, srpskom književniku i pozorišnom kritičaru, dramaturgu i profesoru Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Vidovdanski pjesnički susreti biće održani u 28. juna u porti Hrama Romanijska Lazarica.

Tradicionalnim pjesničkim susretima na Romaniji prethodiće Poetski pomen na Vojničkom spomen groblju Mali Zejtinlik, na kome će svoje stihove čitati pjesnici-učesnici Vidovdanskih pjesničkih susreta.

Na 25. Vidovdanskim pjesničkim susretima učestvuju Branko Brđanin Bajović, Slobodan Јović, Danilo Јokanović, Rajko Lukač, Vladimir Јagličić i Milenko Јevđević.

Tradicionalnu "Besjedu o Vidovdanu" ove godine govoriće književnik sa Sokoca Milanko Borovčanin Romsok.

Iz odbora za organizovanje ovih susreta najavili su pripremu antologije Vidovdanskih pjesničkih susreta na Romaniji, koja će izaći iz štampe do narednog Vidovdana.

Izvor: SRNA