latinica  ћирилица
27/06/2017 |  16:49 ⇒ 17:17 | Autor: RTRS

Ivanić i Belijar saglasni - Evropski put BiH nema alternativu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i politički direktor Evropske službe za spoljno djelovanje Žan-Kristof Belijar saglasni su da evropski put BiH nema alternativu i da je potreban zajednički angažman kako bi se sprovele potrebne reforme na putu ka članstvu u EU.
Mladen Ivanić - Žan Kristof Belijard (foto: predsjednistvobih.ba) -
Mladen Ivanić - Žan Kristof Belijard (foto: predsjednistvobih.ba)

Ivanić je tokom razgovora sa Belijarom, nedavnu posjetu Briselu i sastanke sa brojnim zvaničnicima EU i NATO-a, ocijenio vrlo uspješnim i istakao zadovoljstvo zbog podrške iskazane za evropsku budućnost BiH.

On je rekao da u ovom trenutku postoji određeni zastoj na evropskom putu BiH, te da je potrebno učiniti dodatne napore i ubrzati aktivnosti, kako bi se ispunile obaveze preuzete reformskom agendom, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Belijar je istakao da je potrebno nastaviti pozitivan trend iz prethodne godine, koja je bila vrlo uspješna za BiH kao i sa reformskim procesom, koji bi donio napredak na svim poljima od suštinskog interesa za BiH.

Današnjem sastanku u Sarajevu prisustvovao je i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark.

U ime člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, sastanku je prisustvovala savjetnik Sanja Bazina Crnokić, a u ime člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića savjetnik DŽevad Mahmutović.