latinica  ћирилица
27/06/2017 |  21:37 ⇒ 21:39 | Autor: RTRS

Doboj obilježio Dan grada

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović izjavio je večeras da ova lokalna zajednica preduzima sve aktivnosti na realizaciji MEG projekta /opštinsko ekološko i ekonomsko upravljanje/ i sticanju BFC setrifikata /za povoljno poslovno okruženje/ kako bi unaprijedila rad lokalne uprave, usluge građanima i privukla investitore.
Doboj - dan grad svečana akadememija - Foto: SRNA
Doboj - dan grad svečana akadememijaFoto: SRNA

"Trudimo se da ovaj grad učinimo boljim i otvorenijim za sve koji žele da ga posjete, da ulože u njegov razvoj, kao i da učinimo sve da doprinesemo njegovom razvoju", rekao je Petrović na svečanoj akademiji, organizovanoj povodom Dana grada - Vidovdana.

Petrović je naveo da je u prethodnom periodu realizovano više kapitalnih projekata i da su rezultati vidljivi.

"Niko ne može osporiti činjenicu da se u gradu Doboju u kontinuitetu gradi, da je rekonstruisan veliki broj gradskih ulica, da su značajna sredstva uložena u vodovod, toplovodnu mrežu, te saobraćajnu signalizaciju", naglasio je Petrović i najavio nastavak infrastrukturnih radova.

Kao potvrdu da se zajedno može bolje, Petrović je podsjetio da je u obnovu ove lokalne zajednice nakon katastrofalnih poplava iz 2014. godine, sredstvima Vlade Republike Srpske, inostranih prijatelja i lokalnog budžeta do sada uloženo oko 40.000.000 KM.

On je najavio nastavak podrške projektu zaštite od poplava.

Svečanoj akademiji prisustvovali su zamjenik ministra odbrane BiH Boris Јerinić, delegat u Vijeću naroda Republike Srpske Enes Suljkanović, narodni poslanici, pripadnici Oružanih snaga i MUP-a Republike Srpske, predstavnici gradova Ćuprije i Bačke Palanke, načelnik opštine Teslić Milan Miličević, predsjednik SDS-a Vukota Govedarica, predstavnici vjerskih zajednica, nevladinih organizacija i zvanice iz oblasti privrede i kulture.

Gradonačelnik Doboja je na akademiji uručio ovogodišnja priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Plaketa grada za 2017. godinu, uz novčani iznos od 5.000 KM, dodijeljena je Bogdanu Nikoliću za istaknuta zalaganja na polju društveno-političkog rada, te Krešimiru Zubaku zbog izuzetnog zalaganja za mir i toleranciju u Doboju.

Amblem grada uručena je preduzeću "Omorika reciklaža" iz Јohovca za izuzetna ostvarenja na polju inovacija i očuvanja životne sredine i humanitarnoj organizaciji "Međunarodni forum solidarnosti" za izuzetna zalaganja u oblasti humanitarnog rada.

Novčana nagrada od 3.000 KM dodijeljena je Odbojkaškom klubu invalida "Doboj" za izvrsne rezulatate u oblasti sporta i koreografu Milanu Masliću za izuzetna zalaganja na polju očuvanja kulture i tradicije.

Večeras su se predstavili i učenici generacije dobojskih osnovnih i srednjih škola.

Svečana akademija održana je u Centru za kulturu i obrazovanje.

Sutra je u 10.00 časova predviđeno je polaganje vijenaca na spomen-obilježja u gradu, a od 19.00 časova i nastup kulturno-umjetničkih društava na stadionu Sportskih igara.

Izvor: Srna