latinica  ћирилица
29/06/2017 |  16:21 ⇒ 16:26 | Autor: RTRS

Zeljković organizovao prijem za pionire KK "Čelinac"

Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković organizovao je danas prijem za pionire Košarkaškog kluba /KK/ "Čelinac" koji su osvojili šampionsku titulu u Ligi mladih BiH.
Čelinac: Zeljković, prijem - Foto: SRNA
Čelinac: Zeljković, prijemFoto: SRNA

Na putu do šampionske titule odigrali su ukupno 43 utakmice, zabilježivši 40 pobjeda i samo tri poraza.

Na završnom turniru igranom u Sarajevu u polufinalu su savladali "Budućnost" iz Bijeljine da bi u meču za trofej nadigrali domaće "Sparse" sa 72:54.

Načelnik Zeljković je istakao važnost ovog uspjeha za opštinu Čelinac.

"Ovaj rezultat nas obavezuje da u budžetu naredne godine izdvojimo više sredstava za naše mlade sportiste, a do kraja jeseni ćemo im stvoriti bolje uslove za rad tako što ćemo postaviti novi parket u sportskoj dvorani", naglasio je Zeljković i dodao da će zlatni košarkaši biti nagrađeni narednog mjeseca u okviru obilježavanja Dana opštine Čelinac.

Koordinator mlađih selekcija KK "Čelinac" Aleksandar Ćikić rekao je da nijednog trenutka nisu opteretili dječake da moraju osvojiti titulu, ali je ona došla kao plod sistemskog rada.

"U našem klubu su postavljeni ciljevi koji su prije svega vaspitno-obrazovni da izgradimo zdrave ličnosti, a što se tiče košarkaških ciljeva želimo djecu da učimo košarku na pravi način", dodao je Ćikić.

Košarkaš Nikola Ćetojević rekao je da su zahvaljujući karakteru i posvećenosti na treninzima došli do ovog sjajnog rezultata.

"Kao kolektiv smo bili jedinstveni i uvijek smo gledali da ispoštujemo trenerove zamisli, a kao nagrada je stiglo prvo mjesto u BiH", istakao je Ćetojević.

Današnjem prijemu prisustvovala je većina članova šampionske ekipe, a Dejan Pavlović i David Koprenović su na pripremama u Kladovu sa reprezentacijom Srbije.

Izvor: Srna