latinica  ћирилица
13/07/2017 |  17:46 | Autor: RTRS

O radu Savjeta ministara na narednoj sjednici parlamenta

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je danas u Sarajevu da aktuelni Savjet ministara BiH ima najbolje rezultate rada u odnosu na prethodne sazive.
Savjet ministara - Foto: SRNA
Savjet ministaraFoto: SRNA

On je podsjetio da će na narednoj sjednici Predstavničkog doma parlamentarna BiH biti predstavljen Izvještaj o radu Savjeta ministara BiH u 2016. godini.

"Prezentacija će biti napravljena na bazi komparativne analize rada ovog i bilo kog drugog Savjeta ministara, posebno u vremenu kada su članovi Savjeta ministara bili iz opozicionih partija, koje sada kao nisu zadovoljne radom ovog Savjeta", istakao je Zvizdić na konferenciji za novinare.

On tvrdi da analiza pokazuje da aktuelni saziv Savjeta ministara ima najbolje parametre.

"Savladali smo sve dugogodišnje zastoje i u oblasti evropskih integracija i ekonomskog razvoja, regionalne saradnje, jačanja vladavine prava i svih drugih prioriteta", naveo je Zvizdić.

On je konstatovao da će se u narednom periodu, nakon predstavljanja Izvještaja vidjeti šta će s tim u vezi odlučiti svaka stranka.

Izvještaj o radu Savjeta ministara u 2016. godini, koji je dobio negativno mišljenje više parlamentarnih komisija, bio je na dnevnom redu sjednice Predstavničkog doma 5. jula, ali je rasprava o njemu odgođena za narednu sjednicu, koja će biti održana 26. jula.

Izvor: SRNA