latinica  ћирилица
14/07/2017 |  13:15 ⇒ 13:22 | Autor: RTRS

"Čast otadžbine" - Karan objasnio šta je ponos jednog naroda

Država nemogućeg življenja ponekad donese osjećaje koji nemaju cijenu.
Čast otadžbine (Foto: castotadzbine.rs) -
Čast otadžbine (Foto: castotadzbine.rs)

Gledajući sinošnju centralnu informativinu emisiju RTRS-a osjetili smo osjećaj ponosa, koji je nažalost danas postao rijetka pojava. Gospodin Siniša Karan, u kratkim crtama je objasnio šta je istinska vrijednost kada je u pitanju ponos jednog naroda, nečega što se ubija godinama, a ubiti se ne može.

Projekat nestanka Srba sa Balkanskog poluostrva, kroz zamjenu teza i iskrivljenih istina nije ni nov niti se ikada od njega odustajalo, već je naprotiv uvijek pratio trend modernizacije. Dostojanstvo koje su pokazali članovi republičke referendumske komisije koji su optuženi za nepoštovanje odluke Ustavnog suda, svojim držanjem i odnosom, obavezuje svih 677. 721 građana Republike Srpske da stanu u odbranu i njih i Republike Srpske.

Osnovna civilizacijska tekovina Referendum, kao izraz slobodne volje jednog naroda neće biti oduzeto Srbima u BiH. Potrebno je da citiramo garanciju koja je definisana članom 3.3 a Ustava BiH: “Referendum predstavlja zaštitu prava članica BiH koje mogu zakazati izjašivanje ako smatraju da su njihova prava povrijeđena. To je garancija koja omogućava narodu da spriječi provođenje odluke centralnih organa u okviru zaštite vitalnih nacionalnih interesa, a to pravo pripada entitetima.“ A kvazi kadijama poručujemo svi smo mi Karan, Reljić, Zmijanac i Petković, navodi se u saopštnju organizacije "Čast otadžbine".