latinica  ћирилица
24/07/2017 |  12:08 ⇒ 17:12 | Autor: RTRS

Koncert Marije Šerifović u Banjaluci pomjeren na 3. avgust

Koncert Marije Šerifović u Banjaluci, koji je bio najavljen za 4. avgust, biće održan dan ranije, 3. avgusta, kako se ne bi poklapao sa obilježavanjem egzodusa Srba iz Hrvatske.
Srpske izbjeglice poslije hrvatske akcije "Oluja" (Foto: www.veritas.org.rs) -
Srpske izbjeglice poslije hrvatske akcije "Oluja" (Foto: www.veritas.org.rs)

Organizator koncerta RTV Kontakt u saopštenju navodi da se na promjenu termina odlučio zbog negativnih reakcija javnosti koje su uslijedile zbog preklapanja termina koncerta sa obilježavanjem egzodusa srpskog naroda iz Hrvatske u akciji Oluja.

Navodi se da je raspored koncertnih nastupa i drugih obaveza Marije Šerifović uglavnom popunjen i po nekoliko mjeseci unaprijed, menadžment je dostavio veoma ograničen broj slobodnih termina za mjesec avgust tako da se, kako se objašnjava,  ne može govoriti o namjeri da se ciljano i sa predumišljajem organizuje koncert na dan velikog stradanja srpskog naroda tokom akcije “Oluja“.

U saopštenju se podsjeća da je 4. avgust prihvaćen kao termin jer se "godinama unazad centralno obilježavanje godišnjice stradanja Srba u “Oluji“ u Banjaluci održavalo 5. avgusta", kao i da je taj datum prije dvije godine bio proglašen Danom žalosti u Srbiji i Republici Srpskoj.

"Iskreno nam je žao ako je najava koncerta za 4. avgust kod bilo koga prouzrokovala patnju i bol jer nam to nikako nije bila namjera" -navode iz Kontakta.

Izvor. Nezavisne novine