latinica  ћирилица
27/07/2017 |  10:18 | Autor: RTRS

Granski sidikat podržao zahtjev radnika ŠG Vučevica

Sindikat šumarstva, prerade drveta i papira Republike Srpske podržava zahtjev radnika Šumskog gazdinstva "Vučevica" Čajniče da se, do okončanja raspisanog konkursa, obavi postavljenje v.d. direktora tog organizacionog dijela "Šuma Srpske" iz reda zaposlenih, koji za to imaju sve uslove.
Radnici ŠG Vučevica - Foto: RTRS
Radnici ŠG VučevicaFoto: RTRS

Iz ovog sindikata ističu da radnici "Vučevice" traže da se ova situacija što prije riješi i da nastave sa ispunjavanjem planiranog obima proizvodnje.

"Naglašavamo da je ovo ŠG jedno od najuspješnijih organizacionih dijelova 'Šuma Republike Srpske', u kome se radnicima redovno isplaćuju plate i druga primanja, te redovno uplaćuju doprinosi na obavezne vidove osiguranja", poručili su iz Sindikata.

Iz "Šuma Srpske" su ranije saopštili da direktoru ŠG "Vučevica" u Čajniču Slobodanu Pejoviću nije produžen mandat zbog nepoštivanja poslovne politike, zbog čega je Uprava odlučila da protiv njega pokrene postupak utvrđivanja odgovornosti za povredu radne obaveze. Iz te firme su, povodom obustave proizvodnje u "Vučevici" i zahtjeva radnika ovog gazdinstva, naveli da je Pejoviću mandat direktora istekao 14. marta 2016. godine, a status v.d. 21. jula ove godine.

Više od 100 radnika "Vučevice" obustavilo je proizvodnju i već šesti dan protestuju sa zahtjevom da se povuče odluka "Šuma" o smjeni direktora. Radnici su nedavno spriječili da se ozvaniči smjena aktuelnog i imenovanje novog direktora Neđe Mašića, jer smatraju da novoimenovani direktor ne ispunjava uslove za tu poziciju.

Izvor: SRNA