latinica  ћирилица
27/07/2017 |  11:30 ⇒ 11:37 | Autor: RTRS

Akcija za izgradnju kuće porodici Popović u punom jeku

Mještani sela Branešci kod Čelinca pokazali su proteklog vikenda da su spremni pomoći u najtežim momentima, a pokrenuta humanitarna akcija za izgradnju kuće baki Petri Popović (89) i njenom sinu Veselku (50) je u punom jeku.
"Kulturno-zabavni i sportski dani u Branešcima 2017" - Foto: RTRS
"Kulturno-zabavni i sportski dani u Branešcima 2017"Foto: RTRS

Baka Petra i njen nezaposleni sin Veselko žive u veoma teškim uslovima. Zidovi kuće samo što se nisu srušili. Nemaju ni struju ni vodu.  

Njihove komšije su pokrenule inicijativu za izgradnju nove kuće, a održana je i manifestacija "Kulturno-zabavni i sportski dani u Branešcima 2017", koja je protekla u znaku prikupljanja pomoći za nastavak gradnje kuće ovoj porodici.

Do sada je akcijom mještana urađen temelj, a na osnovu prikupljenih sredstava i javljanju donatora radovi će uskoro biti nastavljeni.

Predsjednica Savjeta MZ Borka Aleksić zahvalila je na pomoći svim pojedincima koji su donirali sredstva i svim firmama koje su najavle da će dati doprinos ovoj akciji.

- U toku tri dana manifestacije prikupljani su dobrovoljni prilozi, a akcija se nastavlja i dalje. Za 13. avgust je planirana nova akcija kada ćemo okupiti sve Braneščane. Nadamo se da ćemo tokom ljeta uspjeti da privedemo gradnju kuće kraju, a imamo obećanje i lokalnih vlasti u Čelincu i naših radnika u inostranstvu da će pomoći. Hvala svima koji su se do sada uključili i nadamo se da ćemo uspjeti - rekla je ona.

Svesdrnu pomoć akciji daju i komšije Popovića. Među njima su i Darko Regojević i Anđelko Pezić, članovi Savjeta MZ Branešci.

- Hvala svim medijima u Republici Srpskoj koji su pritekli u pomoć, jer je javnost tek sada saznala da je ova kuća urušena straćara u kojoj nema uslova za život. Nadam se da će se naš dobri narod odazvati i pomoći i da ćemo uz pomoć dobrih ljudi uspjeti da uradimo novi dom za Petru i Vesu koji su nesposobni za rad i kojima je potrebna naša pomoć - rekao je Regojević.

Do sada su se u akciju uključile i pojedine medijske kuće, među kojima je i naša, a organizatori zahvaljuju svim donatorima u učesnicima akcije. Najavljuju novu akciju za 13. avgust, u okviru manifestacije "Parastos palim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata i Mještanski Sabor Branešci 2017", a sav prihod biće usmjeren za izgradnju kuće porodici Popović.

Organizatori akcije pozivaju sve ljude dobre volje, medije, humanitarne organizacije i preduzeća da se jave na neki od sljedećih brojeva telefona, ukoliko žele da pomognu izgradnju kuće za ovu porodicu:

+38765-724-259, Borka Aleksić, predsjednik MZ Branešci

+38766-058-732, Darko Regojević, Omladinska organizacija "Mladost" Branešci

Otvoren je i žiro račun u Novoj banci: 555-10000-309-264-78.