latinica  ћирилица
27/07/2017 |  15:03 | Autor: RTRS

Borenović: Savjet ministara će nastaviti da radi dok se ne donese druga odluka

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da Savjet ministara BiH ima kapacitet da u narednom periodu radi svoj posao.
Branislav Borenović - Foto: RTV Slobomir
Branislav BorenovićFoto: RTV Slobomir

Komentarišući jučerašnju odluku poslanika Predstavničkog doma parlamenta BiH da ne podrži Izvještaj o radu Savjeta ministara, Borenović je naveo da je to "nešto što se očekivalo" i naglasio da postoji mnogo turbulencija unutar skupštinske većine.

"Savjet ministara, bez obzira kakva je odluka parlamenta, mora da radi. U bilo kom obliku mandata svaki ministar ima zakonsku obavezu da radi svoj posao dok se ne donese neka druga odluka i sa te strane Savjet ministara ima kapacitet da u narednom periodu radi svoj posao", rekao je Borenović novinarima.

On je istakao da ne postoji nova skupštinska većina i da je ona "takva kakva je - rezultat određenih političkih dešavanja".

"PDP je zadovoljan radom naših ljudi u Savjetu ministara i generalno predstavnika Saveza za promjene. Nekoliko ključnih važnih odluka je doneseno upravo zahvaljujući Savezu za promjene", kaže Borenović.

Kao primjer, on je naveo da su smanjene cijene telefonskih razgovora i cijene lijekova, što je isključivo bio zahtjev Saveza za promjene.

"Očekujemo da će veoma brzo doći do odluke da se prolongira plaćanje PDV-a sa 10. u mjesecu na kraj mjeseca i da se rasterete privrednici u Republici Srpskoj i BiH", smatra Borenović.

On je dodao da će to biti olakšice za sve građane, za sve ljude koji žive u BiH i da će insistirati da se te stvari sprovedu do kraja.

Izvor: SRNA