latinica  ћирилица
28/07/2017 |  20:11 ⇒ 20:50 | Autor: RTRS

Han Pijesak: Imenovan tim za monitoring strateškog planiranja

Donošenjem odluke o pokretanju procesa strateškog planiranja i imenovanjem tima za monitoring, na današnjoj sjednici Skupštine opštine Han Pijesak ova lokalna zajednica preuzela je obavezu uvođenja integrisanog strateškog planiranja i razvoja.
Han Pijesak - skupština - Foto: SRNA
Han Pijesak - skupštinaFoto: SRNA

"Ovo je prvi korak, s obzirom da je prema Zakonu o lokalnoj upravi nadležnost za donošenje strateških planova u domenu Skupštine opštine, koja mora da donese odluku o pokretanju cjelokupnog procesa", kaže koordinator Razvojnog tima opštine Han Pijesak Slavica Ašonja.

Ona je najavila da će neke značajnije aktivnosti na pripremi Strateškog plana razvoja opštine Han Pijesak krenuti od septembra ove godine.

Prema usvojenoj odluci o pokretanju procesa strateškog planiranja, za članove Tima za monitoring imenovani su: koordinator Razvojnog tima opštine Han Pijesak Slavica Ašonja, odbornik u Skupštini opštine Јanko Golijan, načelnik Odjeljenja za privredu, finansije i društvene djelatnosti Kosa Abazović i načelnik Odjeljenja za opštu upravu opštine Dragana Vidović.

Proces izrade lokalne integrisane strategije razvoja i uvođenje sistemskih procesa za upravljanje lokalnim razvojem u ovoj opštini realizovaće se na osnovu Memoranduma o razumijevanju između Razvojnog programa UN i opštine Han Pijesak, te uslova definisanih Protokolom o saradnji između ove opštine i Projekta integrisanog lokalnog razvoja /ILDP/ potisanog 13. jula u Sarajevu, obrazloženo je na sjednici Skupštine opštine Han Pijesak.

Prema potpisanom protokolu, lokalna integrisana strategija razvoja radiće se za period od 2018. do 2028. godine.

Opština Han Pijesak izabrana je kao jedna od 11 opština u BiH koja će dobiti tehničku podršku od UNDP-a za izradu lokalne razvojne strategije i uvođenja procesa integrisanog strateškog planiranja i razvoja.

Izvor: SRNA