latinica  ћирилица
08/08/2017 |  11:27 ⇒ 12:58 | Autor: RTRS

Osnivači i sadašnje rukovodstvo SDS-a: Amnestiranje bivših članova (VIDEO)

Predstavnici Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske", Srpske demokratske stranke i Incijativnog odbora Prve SDS, na sinoćnjem sastanku u Trebinju saglasili su se da se amnestiraju svi bivši članovi SDS-a, koji su napustili stranku proteklih godina.
Trebinje - sastanak - Foto: RTRS
Trebinje - sastanakFoto: RTRS

Postignuta je i saglasnost da se pokuša naći način da se zakonski regulišu prava Stvaralaca Republike Srpske, odnosno članova prvog saziva Narodne skupštine Republike Srpske i svih pojedinaca koji su tokom rata obavljali odgovorne javne funkcije.

Predsjednik Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" Momčilo Krajišnik rekao je da je optimista jer je donesen zaključak da ova asocijacija formuliše prijedlog i zamoli SDS i članove Inicijativnog odbora Prve SDS da se uradi amnestija i pozovu svi koji su bili nekada u SDS-u da se vrate u ovu političku partiju.

Predsjednik Inicijativnog odbora Prve SDS Božidar Vučurević istakao je da će prijedlog o amnestiji biti usaglašavan i da ostaje da se vidi kakav će biti epilog. Vučurević je najavio da će izborna skupština Prve SDS biti održana na Preobraženje, 19. avgusta.

Potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica rekao je da je usaglašeno da se amnestiraju svi oni koji su bili članovi SDS-a od 1990. godine i po bilo kom osnovu napustili partiju.