latinica  ћирилица
09/08/2017 |  13:20 ⇒ 18:18 | Autor: RTRS

Vrhovac: Prioritet-očuvati Srpsku (VIDEO)

Predsjednik Predsjedništva Saveza ratnih vojnih invalida PriRepublike Srpske Dragan Vrhovac poručio je da je očuvanje Republike Srpske prioritet ove populacije.
Dragan Vrhovac -
Dragan Vrhovac

"Bez obzira što ima određenih pitanja koja još nisu riješena na zadovoljstvo ratnih vojnih invalida, naš prioritet je da očuvamo Republiku Srpsku jer, ako ne bi bilo Srpske, ni mi ne bi imali nikakvih prava", rekao je Vrhovac Srni, nakon što je danas u Rogatici prisustvovao obilježavanju Svetog Pantelejmona -krsne slave Saveza i opštinskog Udruženja ratnih vojnih invalida Rogatica.

Vrhovac kaže da Savez traži da bude poboljšana zdravstvena zaštita ratnih vojnih invalida u pogledu obezbjeđivanja medicinskih sredstava i ortopedskih pomagala, te banjske rehabilitacije tako što bi teškim ratnim vojnim invalidima bio omogućen odlazak u banje u Srbiji.



Prije lomljenja slavskog kolača u restoranu "Sjemeć" u spomen-sobi u Rogatici položeni su vijenci za poginule borce u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Obilježavanju slave su prisustvovali i načelnik opštine Rogatica Milorad Јagodić, te delegacije Udruženja ratnih vojnih invalida Srbije i Saveza ratnih vojnih invalida Vojvodine.

Izvor: RTRS/SRNA