latinica  ћирилица
11/08/2017 |  15:24 ⇒ 19:41 | Autor: RTRS

"ReStart Srpska" najavljuje novi protest (VIDEO)

Ne dobiju li odgovor na zahtjev upućen na protestima održanim u utorak, koji se odnosi na ograničenje budžeta na 60 hiljada maraka za nabavku novih automobila za funkcionere, pokret "ReStart Srpska" najavljuje novi protest.
Restart protesti - Foto: RTRS
Restart protestiFoto: RTRS

Јoš jednom su pozvali ministra prosvjete i kulture u Vladi Srpske da odustane od nabavke automobila u vrijednosti od gotovo 115 hiljada maraka, ali i ministra trgovine i turizma Srpske da proda kupljene automobile.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture ni danas se nisu oglasili.

Ministar trgovine i turizma, Predrag Gluhaković, u izjavi za RTRS potvrdio je da je njegovo ministarstvo u skladu sa budžetskim planom obnovilo vozni park. Kupljena su kaže tri automobila za potrebe ministarstva i dva za ugostiteljski servis. Cijena onoga u kojem će se voziti ministar iznosila je 56 hiljada maraka tvrdi Gluhaković.

- Ako ne dobijemo odgovore mi vam sada kažemo očekujte u Gradu Banjaluci još veće proteste i Grad Banjaluka neće u avgustu kada su godišnji odmori mirovati. Dakle, ako ne treba biti pravde za narod nema ni mira za vlast – to je poruka - kaže odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Draško Stanivuković.

- Druga dva vozila su takođe 56 hiljada maraka sa PDV-om zajedno. 114 hiljada maraka sa PDV-om su koštala sva tri vozila. I ova dva koja je ugostiteljski servis kupio, njihova vrijednost je oko 40 hiljada maraka pojedinačno, ni jedno nije izašlo iz tih okvira - izjavio je ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković.