latinica  ћирилица
12/09/2017 |  11:43 ⇒ 13:06 | Autor: RTRS

Košarac: Koalicija SDS i SDA donijela više od 50 odluka štetnih za Srpsku

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da je koalicija na vlasti u zajedničkim institucijama BiH, predvođena SDA i SDS, u protekle tri godine donijela više od 50 odluka koje su imale cilj da nanesu političku, ekonomsku i finansijsku štetu Republici Srpskoj.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

"Naše analize pokazuju da se ta propala koalicija, koja je na vlast došla uz podršku stranaca, nije bavila ničim drugim osim vođenjem specijalnog rata protiv Republike Srpske i njenih institucija. I u tome, kao i u svemu drugom, bili su neuspješni i zato su sada u procesu raspada", rekao je Košarac u izjavi za Srnu.

On je dodao da "čelnici SDS-a, PDP-a i drugih stranaka koje čine takozvani Savez za promjene očekuju novu političku i finansijsku podršku stranaca godinu dana uoči opštih izbora".

"Branislav Borenović misli da će biti bitan ako ga pomiluje /njemački kancelar/ Angela Merkel! Vršilac dužnosti šefa PDP-a još nije shvatio da se na vlast dolazi podrškom naroda, a ne stranaca", poručio je Košarac.

On je naglasio da će poslanici SNSD-a na sutrašnjem nastavku sjednice Predstavničkog doma ukazati na nerad, nesposobnost i bahatost aktuelnog Savjeta ministara BiH, kao i na neprijateljski odnos kojeg predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić i većina njegovih ministara svakodnevno pokazuju prema institucijama Republike Srpske.

"Zvizdić i aktuelni Savjet ministara nemaju podršku većine u Predstavničkom domu parlamenta BiH i očekujem da će to biti potvrđeno i na sutrašnjem nastavku sjednice. Ne znam hoće li biti zahtjeva za izglasavanje nepovjerenja Savjetu ministara, ali znam da će poslanici SNSD-a podržati svaki takav zahtjev", poručio je Košarac.

Izvor: SRNA