latinica  ћирилица
13/09/2017 |  11:40 ⇒ 18:14 | Autor: RTRS

Prijedor- U avgustu evidentirana 82 krivična djela (VIDEO)

Na području Policijske uprave Prijedor tokom avgusta su evidentirana ukupno 82 krivična djela, čija je rasvijetljenost 86,5 odsto, rekao je načelnik ove uprave Dalibor Ivanić.
PU Prijedor - Foto: RTRS
PU PrijedorFoto: RTRS

U ovom periodu evidentirano je ukupno 65 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira.

"Broj prekršaja tuče i fizičkog napada smanjen je za 43,5 odsto, dok je pojačanim aktivnostima policije na suzbijanju prekršaja prosjačenja, u okviru čega je do kraja proteklog mjeseca sprovedena i akcija, povećan broj prekršaja iz ove oblasti, tako da je u avgustu evidentirano 10 prekršaja", istakao je Ivanić.

On je dodao da su iz oblasti zloupotrebe droge evidentirana tri krivična djela i četiri prekršaja, a izvršeno je pet oduzimanja droge.

"Oduzeta su ukupno 792 grama marihuane, dvije stabljike indijske konoplje, 25,53 grama spida i 24 tablete ekstazija, dok je u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova u Banjaluci pronađeno i oduzeto 944 grama heroina, a dva lica iz Prijedora su lišena slobode", rekao je Ivanić.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentirano je 2.689 prekršaja i 114 saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je poginulo.

"Iz saobraćaja su isključena 273 vozača, od čega 217 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, dok je zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu iznad dozvoljenog nivoa zadržano 10 lica", kaže Ivanić.

Tokom proteklog mjeseca Policijska uprava Prijedor je u kontinuitetu realizovala akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila radarskim sistemom "dual" , kao i na aktivnostima u okviru akcije "Zaštitimo djecu u saobraćaju".

Izvor: SRNA