latinica  ћирилица
20/09/2017 |  21:55 ⇒ 21/09/2017 | 11:01 | Autor: RTRS

Čubrilović: Poslanici opozicije usporavaju rad NSRS, a građani plaćaju dnevnice (VIDEO)

Treba imati na umu da opozicija stalnim pozivanjem na kršenje Poslovnika usporava i sprječava rad Parlamenta, a građani plaćaju te dnevnice, rekao je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, govoreći o blokadi posljednje sjednice Parlametna od strane opozicionih poslanika.
Nedeljko Čubrilović - Foto: RTRS
Nedeljko ČubrilovićFoto: RTRS

Čubrilović je u emisiji Telering istakao da je Narodna skupština Rrpublike Srpske ipak nesmetano obavila svoj posao i dodao da je Parlament Srpske sa više strana je ocijenjen kao najbolji.

Fizička obustava rada Parlamenta koju je učinila opozcija za njega je, priznaje, bila neočekivana reakcija i smatra da za nju nije bilo potrebe.

- Mislim da nije bilo razloga da Narodna skupština Republike Srpske počne ovako ove jeseni i ovakva reakcija opozicije nije bila potrebna - rekao je Čubrilović.

Predsjednik Parlamenta Srpske je istakao da se ne može govoriti o makedonskom scenariju, jer je u ovom slučaju riječ o tome da je manjina pokušala da dođe do nekih svojih rješenja. Naglasio je da vladajuća koalicija u Srpskoj ima jaku i stabilnu većinu.

Pogledajte kompletnu emisiju Telering:

Čubrilović je rekao da je na sjednici bila iskazana spremnost da se prihvate dva zahtjeva opozicije, ali da se nije mogao vratiti Izvještaj o reviziji, jer bi došlo do kršenja Poslovnika.

- Istina je da Vlada nije odgovorila na sva pitanja koja su bila postavljeni na Aktuelnom času, ali to je samo šest odsto od ukupnih pitanja, ali na 40 pitanja je odgovoreno nakon što je potpredsjednik Vlade rekao ministrima da odgovore u roku od 48 časova - kaže Čubrilović.

Čubrilović je pohvalio profesionalnost Policije Srpske i dodao da sila nije bila upotrebljena.